شایع‌ترین باورهای نادرست مردم در مورد عسل

امروزه با توسعه بیشتر فضای مجازی خوشبختانه اطلاعات عموم مردم نسبت به گذشته بیشتر شده ولی متاسفانه باورهای غلطی نیز توسط افراد غیرمتخصص در مورد عسل ارائه می‌گردد. متاسفانه این اطلاعات غلط و غیر علمی باعث می‌شود تا کام مصرف کننده عسل در صورت خرید عسل طبیعی و مرغوب باز هم تلخ شود و از مصرف با اطمینان و لذت بخش کمال بهره را نبرد. در زیر به برخی باورهای غلط پیرامون عسل می‌پردازیم.

عسل طبیعی باید رنگ تیره داشته باشد

رنگ عسل وابسته به رنگ شهد گلی که زنبور از آن تغذیه کرده می‌باشد و رنگ عسل طبیعی می‌تواند از زلال و آب مانند تا کهربایی تیره و مایل به سیاه متفاوت باشد و رنگ عسل ارتباطی با کیفیت عسل ندارد در زمان خرید به جای رنگ باید به خاصیت عسل توجه کنیم.

خوردن عسل و خربزه باعث مرگ می‌شود

مصرف با همه برخی مواد غذایی که با یکدیگر تداخل دارند توسط پزشکان منع شده است و به توصیه اطبا نباید با هم مصرف کردند مانند ماست با ماهی در صورت مصرف ممکن است مصرف کننده دچار مشکلاتی اعم از ناراحتی‌های گوارشی بشود نمی‌توان گفت که باعث مرگ می‌شود زیرا هیچ مبنای علمی ندارد ولی به هر حال مصرفشان با یکدیگر ممکن است مضر باشد

همه عسل های موجود در بازار تقلبی هستند و عسل طبیعی در ایران یافت نمی‌شود

فلات کشور عزیزمان ایران به جهت تنوع پوشش گیاهی و اقلیمی و همچنین تنوع گیاهان دارویی جزء مراکز تولید عسل‌های با کیفیت در دنیاست ولی متاسفانه افراد سودجو و متقلب با استفاده از عدم آگاهی مردم توانسته‌اند زمینه بی‌اعتمادی مردم را به بازار اثر فراهم کنند ولی باید بدانید که ایران مهد پرورش زنبور عسل از دیرباز بود و متنوع‌ترین عسل های با کیفیت دنیا در ایران تولید می‌شود که صحت این مطلب را از رتبه‌های برتر عسل ایران در جشنواره‌ها و کنگره‌های بین‌المللی عسل می‌توان پی برد.

شکرک زدن نشانه تقلبی بودن عسل است

یکی از باورهای رایج و غلط در مورد عسل این است که برخی شکرک زدن را از عوامل بی کیفیتی عسل می‌دانند بدانید که این باور صحیح نمی‌باشد بلکه شکرک زدن را می‌توان یک فرایند طبیعی در محصولات اشباع از قند مانند عسل دانست که ارتباط با کیفیت عسل ندارد.

عسل‌های امروزه کیفیت عسل‌های قدیم را ندارند

این جمله اغلب از زبان مصرف کنندگانی که در حال مزه کردن عسلی می‌باشند شنیده می‌شود ولی مبنای علمی ندارد بیشتر می‌توان گفت که یک حس خاطره انگیز از دوران کودکی است امروزه با کوچ کلنی‌های زنبورعسل به نواحی بکر تولید عسل‌های با کیفیت و متنوع افزایش یافته. اگر چه نمی‌توان منکر تقلبات بازار عسل شد ولی می‌توان با خرید هوشیار و آگاهانه عسل های با کیفیت و خوش طعمی همانند عسل های با کیفیت قدیم را فراهم کرد.

در مرتع گلی نیست، پس این همه عسل از کجا تولید می‌شود

این جمله نیز از زبان برخی نا آگاهان شنیده می‌شود که صحیح نیست در واقع هر گیاه فصل گل دهی و شهد دهی بخصوصی دارد که زنبورها در این فصل به ملاقات گل‌ها رفته و با اینکه مقدار شهد هر گل ناچیز است زنبورهای عسل با تلاش فراوان و بی‌وقفه خود و ملاقات با میلیون‌ها گل در نهایت عسل تولید می‌کنند. خارهایی که در طبیعت به لباس ما می‌چسبند ابتدا گلی بوده‌اند که زنبور از شهد آن تغذیه می‌کرده است.

هیچ داده ای یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از اینکه برایمان نظر خودتان را درج کردید ممنونیم. لطفا توجه کنید نظراتی که مخالف قوانین هستند، حذف خواهد شد.