عسل چگونه تولید می‌شود

زنبور عسل در حین بازدید از گل‌ها شهد تراوش شده از گل‌ها را توسط خرطوم خود مکیده و به داخل کیسه عسل دان خود انتقال می‌دهد، بعد از پر شدن ظرفیت عسلدان زنبور کارگر به کندو برگشته و بار جمع شده را پس از انتقال به زنبورهای پرستار وارد حجره‌های شش ضلعی موسی که به آن شان گفته می‌شود می‌کنند. در این مرحله شهد خام و نارس می باشد. در ادامه معمولاً شب هنگام که همه زنبورها در کلنی حاضر می‌باشند فرایند تبدیل شهد خام به عسل انجام می‌پذیرد به گونه‌ای که زنبورها شهد خام را دوباره مکیده و به صورت قطرات ریزی در می‌آورند.

سپس به کمک بال زدن‌های مداوم و انتقال قطرات بین زنبورها از رطوبت عسل می‌کاهند و همچنین در حین انتقال به یکدیگر مقداری ترشحات بزاقی از جمله آنزیم‌ها و مواد ضروری مانند مواد معدنی و ویتامین‌ها و آمینو اسیدها را نیز به شهد می‌افزایند. با افزودن آنزیم‌ها واکنش‌های شیمیایی درون شهد تسریع می‌یابد و قندهای پیچیده مانند ساکارز به قندهای ساده و زود هضم مانند فروکتوز و گلوکز تبدیل می‌گردند.

این فرایند آنقدر ادامه می‌یابد تا رطوبت عسل به زیر ۱۸ درصد و ترکیب غنی از برخی قندهای ساده مانند گلوکز و فروکتوز و همچنین افزایش برخی ریز مغذی‌ها در اثر اتفاق بیفتد در پایان با تغلیظ شهد خام و تبدیل آن به عسل حجره‌های شش ضلعی را از آن پر و سپس به وسیله سرپولک مومی حجره‌ها را پلمپ می‌نمایند تا در زمان‌های مورد نیاز از آن عسل استفاده نمایند.

هیچ داده ای یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از اینکه برایمان نظر خودتان را درج کردید ممنونیم. لطفا توجه کنید نظراتی که مخالف قوانین هستند، حذف خواهد شد.